På plats hos Intini i Alberobello

© David Lindén

Hundarna skäller i bakgrunden, fabriken är liten, kliniskt ren och helt anpassad för att göra olivolja av absolut högsta kvalitet. Från skörd till färdig produkt på 3 timmar, helt utan syre och med ett överseende av Piero, en ytterst noggrann man med sinne för detaljer. Maskinerna i fabriken är utformade i samarbete med fabrikör och Piero Intini. Den färdiga produkten är svår att beskriva i sin komplexitet, fräschör och utmärkande stil. Intinis oljor har höga halter av antioxidanter, undergörande för kropp och själ. Hittas på Mi Piace, Wijnjas och Carls Deli i Hötorgshallen och importeras av Roberto på Apuliens Smak. Va bene!

Vill ni prova på några av dessa fantastiska oljor?

Anmäl er till en unik, trevlig och gemytlig provning under överseende av sveriges olivoljeexpert nummer ett – Johan Blanche. Det bjuds även på en buffé av mat och vin från Apulien.

Läs mer om Intini här och här.

Läs mer om provningen här.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Tel.nr (obligatorisk)

Antal personer (obligatorisk)

Che Buono! - En sajt för dig som gillar Italien. Che Buonos målsättning är att visa på det genuina italienska mathantverket. Här håller vi provningar, temakvällar och events för dig som privatperson eller företag. Perfekt till kickoffen eller företagseventet.

Bli först med att säga nåt